FEDTSUGNING

Få fjernet fedtdepoter på
udvalgte områder af kroppen

★★★★★

4.6/5 på Google

FEDTSUGNING

Fedtsugning er en metode til fjernelse af overflødigt fedt

Fedtsugning kan foregå mange steder på kroppen eks.:

Man kan med fordel kombinere flere områder ad gangen

Hos personer med normal vægt kan der forekomme uønskede, lokale fedtdepoter på kroppen, som ikke kan fjernes ved motion eller diæt, men som med fordel kan fjernes ved fedtsugning. Hvis man øger sin vægt betydeligt efter en omfattende fedtsugning, kan fedtet dog sætte sig andre steder

Ved forundersøgelsen vil operationen blive beskrevet i detaljer. Du er velkommen til at have en bisidder med (ægtefælle, familiemedlem, ven/veninde etc.), og det kan ofte anbefales, da det har vist sig, at man ikke altid ”hører” det samme ved den mundtlige information.

I henhold til Sundhedsstyrelsens regler om betænkningstid, skal der gå mindst en uge fra forundersøgelsen til din operation, og du skal i forbindelse med operation underskrive en samtykkeerklæring. De næste afsnit vil beskrive det praktiske forløb.

Operationen foregår som oftest i fuld narkose men kan også foretages i lokalbedøvelse. Dette aftales ved forundersøgelsen.

Før operationen

Du skal møde udhvilet og fastende, dvs. at du ikke må spise fra 6 timer før operationen. Dog anbefaler vi, at du drikker vand og/eller sød saft, gerne ½ liter, indtil 2 timer før mødetidspunktet. Hele kroppen skal vaskes med sæbe om morgenen inden operationen. Undgå venligst makeup og neglelak af hensyn til det apparatur, der bruges til observation under operationen. Du skal tage løst tøj på, der ikke skal over hovedet, og du skal undlade at bære smykker eller medbringe andre værdigenstande. Undgå de sidste 2 uger før samt efter operationen medicin, der indeholder acetylsalicylsyre, f.eks. Magnyl eller Kodimagnyl, hvidløg, ingefær og fiskeolie. Undgå tillige alkohol dagen før operationen, da dette kan øge blødningstendensen. Det er klogt at nedsætte et evt. tobaksforbrug, både i tiden før og efter operationen, hvilket vil give en bedre heling og dermed et bedre resultat. På operationsdagen kan du anvende et svagt nikotinplaster, hvis det er absolut nødvendigt.

Efter operationen

Du vil efter operationen blive observeret nogle timer på klinikken og udskrives, når du vurderes klar til det. Du skal have en pårørende, vi kan ringe efter, når du er klar til at komme hjem, og som kan være hos dig de første 24 timer efter operationen. De første dage efter fedtsugningen vil der ofte være lette smerter og ømhed i det behandlede område. Smerterne behandles med tabletter, som udleveres i klinikken. Smertestillende medicin kan give kvalme, opkastning og træg mave. I de første timer til dage efter operationen er det vigtigt at drikke rigeligt samt gå omkring og bevæge sig for at mindske risikoen for blodpropper og undgå hudfolder sv.t. det område, der er blevet suget. Der vil altid optræde blå mærker, hævelse og hårdhed i operationsområdet efter operationen. Dette svinder gradvist.

Den elastiske bandage skal så vidt muligt ikke tages af de første 3-4 dage. Du kan herefter gå i brusebad. Bandagen skal herefter anvendes i yderligere 4 uger dag og nat og derefter yderligere 4 uger kun om dagen. Bandagen kan vaskes efter behov. Man må motionere så meget man kan, men begynde langsomt. Efter 1 måned kan man motionere som før operationen.

Det er klogt at massere det sugede område for at bidrage til, at vævet bliver så jævnt som muligt. Det gøres mest hensigtsmæssigt i forbindelse med det daglige bad. Man ska ikke tage solbad eller solarium, så længe man har blå mærker og kraftig hævelse. Arrene skal beskyttes mod sol i 6 måneder. Det må påregnes, at man er uarbejdsdygtig fra 4-5 dage op til 2 uger efter indgrebet. Dette afhænger af, hvor på kroppen fedtsugningen er foretaget og hvor hårdt fysisk arbejde, man har.

Bivirkninger og komplikationer

Efter operationen kan det sive lidt med blod og sårvæske. Reel blødning eller pludselig stærk smerte, hurtigt voksende hævelse og misfarvning af det opererede område ses meget sjældent. I givet fald skal man lægge sig og trykke på det behandlede område, og hvis det er muligt anlægge en stram forbinding. Hvis hævelsen i dagene efter fedtsugningen er udtalt, kan det være fordelagtigt at anvende vanddrivende medicin. I sjældne tilfælde kan der opstå infektion, som viser sig ved ømhed, rødme, hævelse og feber. Denne tilstand kræver behandling. Kontakt da kirurgen på det telefonnummer der er blevet udleveret til dig på operationsdagen.

Holdbarhed af operationen

Varigheden af operationen kan variere og afhænger bl.a. af faktorer som din alder, elasticitet af huden, din vægt før og efter indgrebet, rygning m.m. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål.

Få mere information

​​Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger, processer eller priser, kan du altid kontakte os. Kig forbi vores klinik i Fields (København) ​eller ring til os på telefon 2722 2220​. 

​Du er også velkommen til at sende en e-mail til info@klinika.dk​ 

Ny klient?

BEMÆRK: Husk lovpligtig forundersøgelse mindst 48 timer før din behandling​, hvis du er ny klient.

Bestil tid

Book din næste tid eller en uforpligtende konsultation hvis du er ny kunde i klinikken.

★★★★★

Anmeldelser fra klienter

Inden beslutningen kommer du til en forundersøgelse­ hos vores dygtige plastik­kirurg

Før du beslutter dig for plastikkirurgisk operation, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Derfor er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.